تابلو های طرح سیواکن (MCC)
تابلو برق مرکز کنترل موتور(MCC)چیست:تابلو های برق مرکز کنترل موتور در طرح سیواکن و بصورت کشویی و به منظور راه اندازی و کنترل یک یا چندین موتور مختلف در شرکت ها و مجموعه های با مصرف آمپراژی بالا به کار می روند.
مشخصات فنی تابلو MCC:
اکثر این تابلوها در شرکت ها و مجموعه های با مصرف آمپراژی بالا به کار می روند. هر کشو معرف یک فیدر می باشد و در صورت بروز مشکل در هر یک از کشوها، امکان تعویض سریع کشو وجود دارد. این تابلو از یه کلید تغذیه ورودی اصلی، سلول های شامل کشوهای زیر شاخه، شینه کشی (باسبار) سلولها و ترمینال های خروجی تشکیل می گردد. تمامی سلولها توسط کوپلینگ به یکدیگر مرتبط می گردند. این تابلوها در صنعت کاربرد فراوانی دارند که می توان از جمله آن به کاربرد در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، سیمان و صنایع تبدیلی نام برد.
هر تابلوی کنترل موتور شامل چندین کشو بصورت عمودی می باشد. هر کشو شامل مدار قدرت و فرمان معین طراحی شده برای کنترل یک موتور است. جهت تغذیه بخش قدرت مدار، در انتهای هر کشو یه کانکتور سه فاز ورودی در قسمت چپ و یک کانکتور سه فاز خروجی در سمت راست وجود دارد. هنگامی که کشو در طبقه مشخص مربوط به خود قرار داده می شود ارتباط بین ورودی فیدر با خروجی فیدر از طریق مدار داخل کشو صورت می پذیرد. علاوه بر قسمت قدرت مدار، قسمت فرمانی مدار نیز توسط کانکتورهای شامل چندین ردیف و ستون سوکت بسته می شود. یکی از بهترین مزایای استفاده از سلولهای کشویی این است که در صورت بروز خطا و مشکل در هر یک از تجهیزات کشوها، بلافاصله سیگنال خطا و یا سیگنال خاموشی نصب شده روی کشوها روشن می شوند و اپراتور در سریعترین زمان ممکن می تواند آن کشو یا مدار را از سلول خارج کرده و کشوی جایگزین را قرار دهد. بدین وسیله تا حد بسیار زیادی کار تعمیر و نگهداری تسریع می یابد و در زمان مناسب می توان کشوی معیوب را رفع عیب نمود. تابلوی مرکز کنترل موتور از سه بخش اصلی تشکیل می گردد. بخش اول، سلول ورودی است که شامل کلید اصلی یا کلید مادر ورودی است و می تواند کلید اتوماتیک کمپکت و یا کلید هوایی باشد. همچنین یک سری از تجهیزات هشدار دهنده و نمایش دهنده و کنترل کننده در این سلول قرار می گیرند. بخش دوم بخش باسبار قدرت است که بعد از خروجی کلید اصلی از تمامی سلولها عبور می کند و هر سلول توسط شینه ها و کابل های ارتباطی از این باسبار تغذیه می شوند. بخش سوم نیز سلولهای شامل کشوهای تغذیه موتور می باشد که در آنها هر کشو معرف یک فیدر مدار هستند.